Günümüzdeki boşanma davalarının sayısının artmasının ana nedenlerinden en önemlisi aldatma konusudur. Eşlerden birisinin diğerini aldatması aile birliğinin temelden sarsılmasına neden olarak aldatılan kişinin konuyu aile mahkemelerine götürerek boşanma davalarının başlamasına ve evliliğin sona ermesi ile sonuçlanan durumların ortaya çıkmasını sağlıyor.
Boşanma davasında aldatılan kişinin mahkeme huzurunda bunu ispat etmesi için aldatıldığımı nasıl ispatlarım sorusunu çoğu kez sorduğu ve bu konuda kesin bilgiler elde etmek için çeşitli araştırmalar yaptıkları biliniyor. Aldatılan kişinin aldatıldığı iddiasının mahkemeye sunulması durumunda aldatılan kişinin aldatıldığını mahkemeye ispat yükümlülüğü vardır. Aksi takdirde bu durum bir iftira konusuna girer ki kaş yaparken göz çıkarmak gibi durumların ortaya çıkmasına neden olur. Aldatılan kişi eşinin kendisini aldattığını ispat etmesi için somut deliller ile mahkemenin kapısını çalması gerekiyor.
Aldatılma Eylemindeki Somut Deliller
Aldatılan kişi eğer ki eşinin cep telefonuna gelen aldatılma eylemini doğrulayan bir mesaj ya da görüntüye ulaşırsa bu durum aldatılma eyleminin gerçekleştiğini gösteren kesin delillerden birisidir. Aynı zamanda fotoğraf, video gibi etkenler de aldatılmanın kesin delilleri arasında yer alıyor. Ancak ses kayıtları mahkemede kesin delil olmadığı için ispat edilmesi için bir materyal olarak görülmüyor. Bu nedenle aldatma eyleminde yasaların kabul edebileceği deliller ile mahkemeye başvurmak gerekiyor. Aldatma eylemi için bu türlü belgeler olmadan sadece tanıkların var olması da mahkeme katında kesin delil olarak nitelendirilmiyor.